Friday 31 March 2023

E-ITSPEA 8: IT proff...?

 Selle nädala teemaks on: IT prof...


Klassikaline kõrgkoolidiplom, rakendus-/kutsekõrgkoolidiplom ja erialase kutsetunnistus (MS või Cisco sertifikaadid) on kõik erinevad haridustasemed, millel on erinev roll IT-tööturul. 

Klassikaline kõrgkoolidiplom annab laiapõhjalise hariduse, mis hõlmab paljusid erinevaid teemasid IT-st ärijuhtimiseni. See võib olla kasulik inimestele, kes soovivad laiahaardelist karjääri IT-valdkonnas või tippjuhtimises. Klassikaline kõrgkoolidiplom võib olla ka vajalik eeldus teatud kõrgematele IT-töökohtadele, näiteks tarkvaraarenduse või IT-juhtimise positsioonidele.

Rakendus-/kutsekõrgkoolidiplomid keskenduvad tavaliselt spetsiifilistele praktilistele oskustele, nagu võrguhaldus, andmebaaside haldamine või tarkvaraarendus. Need diplomid on kasulikud inimestele, kes soovivad spetsialiseeruda konkreetsele IT-valdkonnale ja leida tööd selles valdkonnas. Rakendus-/kutsekõrgkoolidiplom võib olla kasulik ka inimestele, kes soovivad töötada vähemalt keskmise tasu eest IT-valdkonnas, kuid ei pruugi soovida juhtimis- või juhtimispositsiooni. 

Erialased kutsetunnistused, nagu MS või Cisco sertifikaadid, keskenduvad tavaliselt kindlatele oskustele või tehnoloogiatele ning on mõeldud spetsialistidele, kes soovivad oma teadmisi ja oskusi täiendada. Need sertifikaadid võivad olla kasulikud inimestele, kes soovivad spetsialiseeruda konkreetsele IT-valdkonnale, näiteks võrguhaldusele või andmebaaside haldamisele. Erialased kutsetunnistused võivad olla kasulikud ka inimestele, kes soovivad oma karjääri IT-valdkonnas edasi arendada ja edendada, või kes soovivad saada konkurentsieeliseid tööturul. 

Üldiselt minu arvates on õige valida klassikaline kõrgkoolidiplom, kui mõni soovib laiapõhjalist karjääri IT-valdkonnas või tippjuhtimises. Rakendus-/kutsekõrgkoolidiplom või erialane kutsetunnistus on sobivad, kui soovid spetsialiseeruda konkreetsele IT-valdkonnale või arendada oma teadmisi ja oskusi selles valdkonnas.




No comments:

Post a Comment